2011 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Kaip Augustas OkCupid naudojosi.

Sveiki, rytoj kontrolinis, tada rašau pranešimą į tinklaraštį.

OkCupid naudojausi trumpai, bet iš to, kaip bebūtų keista, buvo naudos. Pats tą puslapį atradau naudodamasis naršyklės firefox papildiniu (ar teisingas vertimas - įskiepas?) StumbleUpon, jis man parodė tame puslapyje testą "Kurioje JAV valstijoje tau geriausia ieškoti poros?" (jei kam įdomu - Arkanzasas). Pagalvojęs "kodėl ne?" užsiregistravau.

Algoritmas pakankamai paprastas ir, rodos, nesiskiria nuo lietuviškų pažinčių puslapių, pvz. draugas.lt.
Užsiregistruoji, įkeli nuotrauką, išsirenki žmogų, parašai ir bendrauji. OkCupid yra kitų dalykų, kurių, rodos, nėra lietuviškuose puslapiuose. Pvz šimtai klausimų, į kuriuos atsakius paskaičiuojamas suderinamumas tarp dviejų žmonių. Įdomu, kad pateikiami trys skaičiai "Pora" "Draugas" ir "Priešas". Pirmo ir paskutinio skaičiavimo algoritmas pateiktas. Iš esmės tai lyginami klausimai kuriuos atsakė abu žmonės ir lyginami atsakymai. Kaip paskaičiuojamas "Draugo" procentas neįsivaizduoju.

Kita įdomi funkcija/žaisliukas - galima pateikti savo nuotraukas žmonių įvertinimui, sužinai ne tik kuriai nuotraukai kokį dešimtainį reitingą gavo, bet ir kokią auditoriją labiausiai sužavėjo. Jei kam įdomu - mano nuotraukos labiausiai patiko hipiams ir moksliukams, smagu.

Taip pat OkCupid siūlo daugybę daugybę testų, ne tik suderinamumo bet ir įvairių "Kiek žinai apie Babiloną 5?" "Koks Hario Poterio veikėjas esi?". Tai nėra ypatingai svarbu ar reikalinga, bet smagu.

Nemažas puslapio minusas, o gal kam ir pliusas - puslapyje mažai lietuvių. Vilniečių gal apie 100.

Mano pačio patirtis labai teigiama, nors nežinia ar dėkoti reikia puslapiui ar aklai sėkmei. Pamačiau merginą kurios išvardinti dalykai sutapo su man patinkančiais, parašiau jai, po maždaug savaitės susirašinėjimo susitikom ir po kurio laiko pradėjom reguliariai susitikinėt. Smagu.

Tai va tiek, einu mokytis toliau.

Kitą kartą gal parašysiu savo mintis apie autorių teises, jų pažeidinėjimą ir Linkomaniją.

1 komentaras:

  1. "Suderinamumo testai" - man bene juokingiausias dalykas šituose pažinčių portaluose.. kažkaip nerealu kad jei, tarkim, tu mėgsti "Babylon 5" ir tas žmogus mėgsta "Babylon 5" tai jau kažkaip reiškia kad esat panašūs. Bullcrap, sakyčiau ;)

    Sėkmės laikant kolį...

    AtsakytiPanaikinti