2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Kaip Augustas išvardino ir trumpai pakomentavo serialus kuriuos žiūri. 1 iš 2 dalių.

Sveiki,

Šitam pranešime trumpai aprašysiu serialus kuriuos dabar kiekvieną savaitę parsisiunčiu iš interneto ir žiūriu.

  • Castle
  • How I met your mother
  • Glee
  • Big Bang Theory
  • Star Wars: the Clone Wars
  • Young Justice
 Dabar trumpai, po pastraipą, apie kiekvieną:

Castle - mišinys tarp procedurinės policijos dramos ir romantinės komedijos. Pagrindinė įdėja - detektyvų rašytojas Richard Castle ieško įkvėpimo ir taip susiklosto įvykiai, kad jį jis randa dirbdamas kartu su policija ir padėda jiems. Jis dirba kartu su žavia ir baisiai gabia žmogžudysčių skyriaus  detektyve Kate Beckett ir jos dviem pavaldiniais  Javier Esposito bei Kevin Ryan. Kiekvienos serijos pradžioje randamas nužudytas žmogus ir iki jos galo dažniausiai surandama kas jį tokį paliko. Kaip turbūt galima įsivaizduoji, nusikaltimų painiojimas toli gražu nėra geriausia šito serialo pusė, geriausias pusė - chemija tarp veikėjų ir jų bendravimas, taip pat labai smagu, kad rašytojas nėra vaizduojamas kaip koks genijus ar dedukcijos meistras. Policininkai visi kompetentingi ir dažnai turi paaiškinti kas vyksta rašytojui. Kita vertus - rašytojas padeda policijai nusikaltimus išspręsti greičiau, pateikia netradicišką požiūrį arba išteklių kurie šiaip detektyvams būtų neprieinami. Visi serialo aktoriai puikūs, galbūt jie nėra verti oskarų, bet savo darbus dirba puikiai. Labai smagu stebėti Nathan Fillion ir Stana Katic fechtuotis žodžiais, taip pat kiekviename serialo sezone bent kartą kaip nors paminimas vienas kitas serialas kuriame vaidimo Nathan Fillion, atspėję serialo pavadinimą ir parašę komentarą gaus pyrago.

Antras serialas saraše: How I met your mother. Tai gan paprasta amerikietiška situacijų komedija. Idėja iš esmės tokia: senatvėje pagrindinis veikėjas pasakoja savo vaikams istorijas apie tai kaip tapo žmogumi kuris susipažino su jų motina. Serialas gan paprastas ir nesudėtingas. Užtat smagus ir juokingas. Turbūt didžiausią serialo smagumo dalį kuria Neil Patrick Harris veikėjas Barny Stinson, sociopatas su gerokai persislinkusiomis vertybėmis, bent kai kalbama apie lyčių santykius. Tai ir yra pagrindinė šio serialo įdėja ir humoro šaltinis - lyčių santykiai. Ir Barnio nesamonės. Šį serialą pradėjau žiūrėt nes jame vaidinanti aktorė netiesiogiai susijusi su slaptuoju serialu.

Trečiasis serialas: Glee. Tai miuziklas ir serialų apie vidurinę mokyklą parodija. Serialas turi baisiai daug veikėjų ir visų jų nepaminėsiu. Kiekvienoje serijoje veikėjai atlieka bent kelis muzikinius kūrinius, t.y. perdainuoja dainą. Iki šiol jie yra atlikę įvairius roko numerius, tiek klasikinę, tiek modernią pop muziką bei nemažai ištraukų iš miuziklų. Nors siužetai nėra labai orginalūs, bet visada smagu, nemaža dalimi prie to prisideda nuostabi aktorė Jane Lynch ir jos kuriama veikėja Sue Silvester, tobula blogiukė :).
Šis serialas taip pat susijęs su slaptuoju serialu, viena Glee serija buvo prodiusuota to serialo autoriaus.

Tai tiek apie tris iš mano dabar žiūrimų serialų. Tai va tiek. (pirmas atspėjęs gaus pyrago)

    2 komentarai:

    1. Kadangi esu sotus ir pyrago nenoriu tai pasakysiu tik tiek. Atsakymas aiškus tiem, kas tave pažįsta :)

      AtsakytiPanaikinti
    2. Firefly! Wheres my cake? :D

      AtsakytiPanaikinti