2011 m. gegužės 17 d., antradienis

Kaip Augustas Lituanikone lankėsi

Kaip neseniai žadėjau, apsilankiau Lietuvos fantastikos mėgėjų suvažiavime - Lituanikone. Štai mano įspūdžiai:

Visumoje renginys man patiko, neapsilankiau visose dalyse kuriose norėjau, bet tai daugmaž įprasta. Užtat parašysiu ką maniau apie tas dalis kurias aplankiau:

Paskaita apie biologinį ginklą nepaliko didelio įspūdžio, galbūt dėl to, kad neatvyko viena iš pranešėjų, bet susidariau įspūdį, kad daugmaž tą patį sužinočiau permetęs vikpedijos skyrelį šia tema. Nuo ankščiau girdėtų pasakojimų šia tema galbūt skyrėsi tik tuo, kad pasakojo ir apie nepavykusius biologinio ginklo panaudojimus. Bet šiaip paskaita buvo adekvati ir nelikau nusivylęs. Tiesa, suerzino vienas dalykas, nors tai niekaip nebuvo lektorės kaltė. Porai žmonių, tarp jų ir man, tik pamėginus užduoti jai klausimą visa auditorija pradeda vienas per kitą rėkti atsakymą, suprantu, kad jiems reikia parodyti kokie jie protingi, bet nu gi turim vedėją, tegu ji ir atsakinėja į klausimus.

Po to sekė puiki paskaita apie klonavimą, iš visų paskaitų ši patiko labiausiai. Labai patiko tai, kad lektorė akivaizdžiai savo srities specialistė. Sužinojau nemažai naujo ir tai man buvo paaiškinta paprastai ir suprantamai. Kažkodėl gerokai sunkiau sugalvoti ką pasakyti gero, nei blogo :)

Trečia paskaita buvo apie alternatyvias evoliucijos kryptis. Paskaita nebuvo ypatingai rimta, tad ir kibti nelabai yra prie ko. Tiesa, mano, rimto fizikos bakalauranto, nuomone, kai kurios vedėjo prielaidos nebuvo labai tvirtos. Nors nebe prisimenu kas būtent užkliuvo.

Paskutinis renginys kurį aplankiau šeštadienį - fantastų protmušis. Klausimai, kaip ir priklauso - šmaikštūs ir smagu buvo pasedėti. Truput nusivyliau dalyvavusiais fantastais - niekas nežinojo Firefly, nors klausimas gal ir miglotai užduotas buvo.. Bet nuo to man tik geriau nes atsakiau ir laimėjau naują knygą: J. R. R. Tolkien „Hurino vaikai“.

O tai veda prie man labiausiai patikusios konvento dalies - grobio. Viso suvažiavimo metu buvo galima nemokamai arba už simbolinę kainą įsigyti knygų.

Įsigijau septynias knygas:
George R. R. Martin „Tafo klajonės“
Alan Dean Foster „Tranksų visata“
Sergej Lukjanenko „Nakties sargyba“
Jack L. Chalker „Lilita“, „Cerberis“, „Charonas“, „Medūza“

Visas šias knygas esu jau skaitęs, ir bent penkiolikmečiui Augustui jos labai patiko, įdomu ar patiks ir dvidešimtmečiui. Visos jos iš Eridano leidyklos leidžiamos Pasaulinio fantastikos aukso fondo serijos.

Sekmadienį dar apsilankiau K. Beito paskaitoje apie fantastikoje pasirodančias ekosistemas, vėl sunkiau pasakyti ką gero, negu blogo, gal tik suerzino išsijunginėjantis projektorius.

Dar nusipirkau Lituanikono maikutę, paaukojau „SOS gyvūnai“ labdarai ir šiaip labai gerai praleidau savaitgalį. Ačiū organizatoriams ir lektoriams.

6 komentarai:

  1. Sveikinu laimėjus knygą ;) Pats skaičiau ją kiek pamenu labai patiko. Smagu kad Lietuvoj pradeda rengt tokius renginius WTG!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hehe, pradeda. Turbūt derėjo paminėti, kad Lituanikonui jau 23 metai :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. o va įdomu, kas užkliuvo blogesne prasme mano paskaitoj (klonavimas). Ta prasme, ačiū už komplimentą labai labai, bet įdomu, kur ką pražioplinau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal ne taip suformulavau mintį...
    norėjau pasakyti, kad kai nori pagirti daug sunkiau sugalvoti žodžių negu kai nori peikti. Dėl to ir pastraipa apie labiausiai patikusią paskaitą ir per pusę trumpesnė už labiausiai nepatikusią.
    Tikrai puiki paskaita buvo :)

    AtsakytiPanaikinti